Garn info


Filcolana

Filcolana producerer kvalitetsgarn til håndstrik og hækling siden 1952.
Kvalitet, bæredygtighed og ansvar er nøgleord hos Filcolana
og farvematerialerne er produceret efter EU-standarder og overholder alle retningslinjer
for uskadelig kemi og miljøhensyn.
På Filcolanas egen hjemmeside finder du alle deres opskrifter gratis
og 2 gange årligt laver de en kollektion af nye designs.


CaMaRose


Hjertegarn

Permin


Lana Grossa


Mayflower


Krea Deluxe

Disse skønne garntyper er økologiske, bæredygtigt produceret og GOTS certificeret. Krea Deluxe har fokus på garn, som er uden kemikalier og andre skadelige stoffer. Deres tilgang til det garn de producerer, er garn som trygt kan bruges af alle, dog især babyer og allergikere.
Bomuldsplanterne får lov til at vækste naturligt og derved får de blødere, længere og stærkere fibre. Ved produktionen af deres uldgarn, er det vigtigt at dyrevelfærden er i top.
De har gennem tiden udviklet en unik og spændende tone i tone farveskala. Farverne er dæmpet og en fryd for øjet.


Frisenvang

Dette håndlavede garn er unikt og af høj kvalitet. Frisenvang garn består af 90-95% Baby-alpacauld og 5-10% af det meget ekslusive Royal-alpacauld. Den kombination gør at garnet er fantastisk blødt og lækkert at arbejde med.
Den høje kvalitet af garn skyldes blandt andet klimaet i Peru, som Alpakaen befinder sig i. Ulden har blandt andet længere fibre, hvilket gør at den fnuldrer mindre, i forhold til alpakauld fra vores breddegrader. Arbejdet med garnet foregår efter økologiske principper.

Alt lige fra klipning, rensning, kartning, håndspinding, samt farvning foregår i Marcapata i Peru. Det tager ca. 5 dage at producere 1 kg garn, med løbemeter på 250-300 m, som er den tykkelse jeg har på shoppen.

Når garnet er klar, sendes det til Europa, hvor det får banderole på og gøres klar til salg.


Handdyed

I marts 2021 indgik jeg et samarbejde med Fibertreedk, hvor hun stod for at håndfarve forskellige former for garn, som jeg har til salg i webshoppen. Hvis interessen er for det,  vil de håndfarvet garn også være at finde i butikken i Feldballe på sigt.
Inspirationen til farve på disse garn, har vi sammen fundet i streamingtjenestens verden. Vi er begge vilde med serier som Bridgerton og Outlander og har prøvet at ramme nogle af de farver, som karakterisere nogle af hovedpersonerne/temaerne.
Vi prøver nogle forskellig typer garn af, så som Tweed, Sock og Suri Silk Cloud.
Vi har begge fokus på at det ikke behøves at være voldsomt dyrt, at købe kvalitetsgarn, der er håndfarvet. Vi har derfor forsøgt at ramme et fornuftigt prisleje.


Har du nogle spørgsmål?


Så er du velkommen til at kontakte mig på mail